Elin kör boule med Ivar! - Sparksgeneration

Sparks blogg

Elin kör boule med Ivar!

skarmavbild 2020 07 29 kl 18 24 53 e1596039981764

Tjabba tjena hallå gänget!

Kul att vara tillbaka här på bloggen med ett nytt tips. I veckan har jag nämligen testat boule tillsammans med en gammal välkänd Sparker – proffset Ivar. Jag besökte hans jobb som smidigt nog är en restaurang med massa boulebanor och han lärde mig så mycket spännande. Han hade precis spelat EM online pga corona – väldigt häftigt att man kan lösa det med filmkameror och vara på helt olika platser i världen. En intressant grej han berättade är att man på mästerskap spelar på banor med ganska stora stenbitar så att kloten faktiskt kan studsa lite snett – kan inte ens föreställa mig irritationen om man får till ett perfekt kast som istället hamnar helt fel.

Hur som helst, det var rätt svårt att spela eftersom klotet gärna rullade vidare, förbi den lilla röda bollen som man vill stanna i närheten av. Däremot var det väldigt roligt att spela med någon som var mycket bättre än jag. Visst finns det risk att man själv kan känna sig dålig eftersom allt ser så himla enkelt ut när någon riktigt duktig gör det, men ta istället tillfället i akt och försök lära dig så mycket du bara kan. Jag ställde säkert hundra frågor till Ivar om hur man skulle hålla klotet, vilka regler som gäller och om han har några hemliga tips. När vi började så blev jag totalt utklassad men vår sista match stod det 5-5 innan avgörande kast (detaljen att jag hade fem klot och han bara tre är inte jätteviktig hehe). Ett tips är därför att ibland utmana sig och faktiskt göra något tillsammans med folk som är riktiga proffs på just det. Tro mig – du kommer utvecklas så mycket snabbare.

Sist men inte minst så vill jag bara peppa er alla att testa boule. Det är grymt roligt, socialt och kan göras var som helst. Allt man behöver är lite sand eller grus och något runt som kan användas som klot. Vill du spela lite mer organiserat så kika in länkarna nedan. Hoppas vi ses ute på boulebanorna i sommar!

Stora soliga kramar från Elin

Malmö

Helsingborg

Göteborg

Uppsala

Eskilstuna

Nacka

Ale

Laholm

Enskede

Kristianstad

Hindås

Parker runtom i Sverige

Dela på LinkedIn

Senaste inlägg