Vilka är Sparks Generation?

Sparks Generation hjälper unga att hitta sin grej!

Vi är en dörröppnare mellan unga och inkluderande & schyssta föreningar, där unga får utvecklas, känna inre glädje och gemenskap. Vår kanal på Youtube och vårt konto på Instagram inspirerar unga att hitta sin grej och här på vår site lyfter vi fram gratis prova på aktiviteter som våra partners idrottsförbund och kulturskolor runt om i landet erbjuder. Med hjälp av våra utvalda Sparks ambassadörer såsom Penny Parnevik, Wilma & Emil Holmqvist, så lyfter vi fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

Viktigt att SPARKS inte blir ytterligare en sak man skall göra. Tvärtom, tanken är att det skall vara en källa till energi och glädje. För när du gör det du älskar, så stannar tiden, och lusten väcks till att vilja lära dig mer.

Sparks Generation är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag från bl a Familjen Erling- Perssons Stiftelse, Skandia:Idéer för livet, Vinnova och James Burke Foundation.

Visionen om glädje, motivation och meningsfull fritid

Idag tror många unga att det inte finns någon aktivitet för dem. Man tror att det är för sent att börja en ny aktivitet, och är rädd att göra bort sig när man väl börjar.  Vi har ägnat mer än två år åt att lyssna på och prata med unga i en gedigen, vetenskapligt förankrad process som resulterat i Sparks. Vår lösning är framtagen utifrån workshops och intervjuer vi haft med över 90 killar och tjejer, i åldrarna 10 – 15 år.

Vår digitala plattform är utvecklad på de ungas villkor och finns där de är. Den inspirerar unga att hitta sin grej, och hjälper dem att aktiveras genom en härlig och engagerande process tillsammans med andra. Med hjälp av utvalda förebilder och prova-på utmaningar inom nya, kända och okända aktiviteter inom kultur, sport och skolämnen, vill vi fylla föreningarna med inspirerade ungdomar, och ungdomarna med den glädje och mening de får av att hitta sin grej i gemenskap med andra.

Vår vision är att alla ungdomar skall känna till sin inre passion och ägna tid åt att utvecklas inom den.  Vårt mål är att kommuner, kulturskolor, idrottsförbund och föreningar över hela landet ska gå med i Sparks Generation!

Vill du nå ut och hjälpa unga att hitta sin grej? Gå med i Sparks Generation så gör vi det enklare för dem att hitta till din förening eller kulturskola. Är du från en kommun eller skola, och vill veta mer om hur Sparks kan bidra till att lyfta det lokala föreningslivet? Kontakta oss.

Tillsammans bidrar vi till ett mer inkluderande
samhälle där alla kan få vara sitt bästa jag!

Skeppsbron 38, 111 30 Stockholm

0733 - 34 04 07

alexandra.krook@sparksgeneration.com