Varför finns Sparks Generation?

Hitta din grej med Sparks Generation!

Många unga vet inte om vilka magiska aktiviteter det kan finnas i närheten av vad dem bor! Och vet man inte vad som finns är det lätt att tro att det inte finns något som passar just mig. Några känner att det är för sent att börja en ny aktivitet, att tåget har liksom gått om man inte började med den där specifika idrotten när man var 7 år. Det känns också lite läskigt att prova något nytt – och det blir förstås roligare om man får med sig en kompis! Så vad gör vi åt allt detta?

 

Vill du också ingå i SPARKS-communityn som kommun eller förening?

På Sparks Generations sociala och digitala kanaler hittar man nya, kända och okända aktiviteter för unga inom sport, kultur eller andra områden. Här lyfter vi fram gratis prova på-tillfällen från de inkluderande föreningar och kulturskolor runt om i landet som är med i Sparks! Låt dig inspireras av våra Sparks ambassadörer Penny Parnevik och Wilma & Emil Holmqvist på vår Youtube-kanal och vårt Instagram

Vi har ägnat mer än två år åt att lyssna på och prata med unga i en gedigen, vetenskapligt förankrad process som resulterat i bildandet av Sparks Generation. Vår digitala och sociala medie lösning är framtagen utifrån workshops och intervjuer vi haft med över 90 killar och tjejer, i åldrarna 10 – 15 år. Det är viktigt att poängtera att SPARKS inte är ytterligare en sak du måste göra. Tvärtom, tanken är att det skall vara kul och ge energi. För när du gör det du älskar, så stannar tiden och man får lust att vilja lära sig mer.

Vi är en ideell förening som finansieras genom donationer och bidrag från bl a Familjen Erling- Perssons Stiftelse, Skandia:Idéer för livet, Vinnova och James Burke Foundation.

Vår vision är att alla ungdomar skall känna till sin inre passion och ägna tid åt att utvecklas inom den.  Vårt mål är att kommuner, kulturskolor, idrottsförbund och föreningar över hela landet ska gå med i Sparks Generation!

Vill du också ingå i SPARKS-communityn som kommun eller förening? Vill du nå ut och hjälpa unga att hitta sin grej? Gå med i Sparks Generation så gör vi det enklare för dem att hitta till din förening eller kulturskola. Är du från en kommun eller skola, och vill veta mer om hur Sparks kan bidra till att lyfta det lokala föreningslivet? Kontakta oss.

Tillsammans bidrar vi till ett mer inkluderande
samhälle där alla kan få vara sitt bästa jag!

Skeppsbron 38, 111 30 Stockholm

0733 - 34 04 07

alexandra.krook@sparksgeneration.com