Så vill vi boosta Generation Z att hitta sin Spark - Sparksgeneration

Sparks blogg

Så vill vi boosta Generation Z att hitta sin Spark

image 3

Ofta visas en ensidig bild av unga tonåringar som fastklistrade framför skärmen. En ointresserad generation? Nej! Våra superanvändare av digitalt innehåll bryr sig massor. Inte minst om sin familj, sina vänner och om frågor som globala klimatförändringar och djurskydd.

Framförallt finns det en sak som unga bryr sig om; sig själva. Men här är lätt att också känna hopplöshet i en värld fylld av jämförelse och strömlinjeformat socialt medieinnehåll. Hur ska jag lyckas?

Här vill vi på Sparks Generation göra skillnad. Sparks handlar om lusten att upptäcka världen och se vad som kan vara just min unika grej. Inom varje barn finns ett intresse eller en passion – en spark – som väntar på att blomma ut. Vi ska bidra till att hjälpa dem att hitta och ge det vingar.

Forskaren Peter Benson skriver: ”Barn kommer i allmänhet att hitta sin SPARK i unga tonåren och det kommer att göra det möjligt för dem att bli den person de föddes att vara”.

Men Sparks handlar också om MOD och det är stundtals läskigt. Att prova sig fram kan kännas som en VM-final. Därför ska vi ta bort de hinder som finns för att underlätta så att unga tonåringar vågar prova på ett nytt intresse. Och vi ska inspirera och engagera på vägen.

På Sparks är vi unika med att arbeta för ungas välmående direkt i kanalerna där de är, på deras villkor. På vår egna YouTube- och Instagramkanal samarbetar vi med hängivna influencers som brinner för ungas välmående och för Sparks ändamål lika mycket som vi.

Dela på LinkedIn

Senaste inlägg