Sparks fyller 1 år - grattis till oss - Sparksgeneration

Sparks blogg

Sparks fyller 1 år – grattis till oss

shutterstock 380734693 scaled

OMG det känns som igår när vi på Sparks Generation startade och tryckte på knappen för vår första lanseringskampanj tillsammans med Penny Parnevik och Svenska Volleybollförbundet för 1 år sedan.

Året har gått otroligt fort och mycket har hunnit hända och vi är förstås många erfarenheter och insikter rikare, och OTROLIGT tacksamma för de ambassadörer, samarbetspartners, föreningar, förbund och klubbar som samarbetat med oss under vårt första levnadsår. TACK TILL ER ALLA!!!

Vi har under 2019/2020 hunnit lansera 7 prova-på-kampanjer inom volleyboll, bågskytte, badminton, street dance, fäktning, porträttmålning och Summer Sparks. Vi har genom våra digitala kanaler nått över 100 000 unga i åldern 10-16 år och det som vi är allra mest stolta över, är att vi fått +600 unga att faktiskt bege sig iväg till ett prova-på-tillfälle för att försöka hitta sin Spark, runt om i hela landet.

Under vårt första år har vi utvecklat våra social digitala kanaler såsom Instagram, YouTube, Facebook och Linkedin. Vi har lanserat både Veckans Sparker, ett koncept där unga möter unga och inspirerar andra, och Föräldrabloggen, där vi vill stötta föräldrar med tonåringar och bidra med  inspiration, pepp och insikter från den senaste forskningen.

Vår vision, att hjälpa unga att hitta sin grej, är om möjligt ännu mer tydlig i tider som dessa. Att få hjälpa unga att hitta en meningsfull fritid där de får utvecklas, hitta nya kompisar och utöva sin passion, i syfte att öka sitt välbefinnande och helt enkelt må bra, känns viktigare än någonsin.

2020 växlar vi upp vår verksamhet och inom kort lanseras en spännande kampanj som kan göras hemma inom mindfulness. Vi har också kickat igång ett samarbetsprojekt med Upplands-Bro Kommun där vi tillsammans med PwC utvecklar en webb-app, en unik digital mötesplattform där kommunens unga och lokala föreningsliv och kulturföreningar kan hitta varandra. Sparksappen lanseras lagom till skolstarten i augusti. Läs mer här: 

Vi vill tacka alla som vi samarbetat med under detta första år och riktar nu blicken framåt.  Och ett oändligt tack till Familjen Erling-Perssons Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet och The James Burke Foundation. Utan er som bollplank och er finansiella stöttning hade detta aldrig hänt.

Tillsammans hjälper vi unga att hitta sin Spark & bli sitt bästa jag!

Bästa hälsningar Sparks Generation

Dela på LinkedIn

Senaste inlägg