Sparks Generation lanserar Sparksapp.se – framtidens fritidsplattform för unga - Sparksgeneration

Sparks blogg

Sparks Generation lanserar Sparksapp.se – framtidens fritidsplattform för unga

pressbild 001

Idag är det dagen D som vi på Sparks Generation har längtat till, idag släpper vi nämligen vår allra första app, Sparksapp.se.

Sparksapp.se är framtidens fritidsplattform för unga som vill hitta något att göra på fritiden. Appen ger 10-16-åringarna tillgång till en bredd av aktiviteter med konkreta prova-på-erbjudanden, dit man är välkommen som nybörjare. Som första kommun i landet lanseras tjänsten i Upplands-Bro med målsättningen att bli Sveriges bästa kommun för unga.

Idag känner unga inte till utbudet där de bor, och många tror att det är för sent att börja med något nytt och man känner sig inte välkommen som nybörjare. Samtidigt så har ungdomsverksamheter och lokala föreningslivet svårt att behålla, och att nå ut till unga, något som Sparks Generation nu vill ändra på.

Nu lanseras därför Sparksapp.se, en digital inspirations- och fritidsplattform för unga, där Sveriges kommuner, förbund och föreningar ges möjlighet att enkelt nå en bred, ung publik, och genom direkt återkoppling från målgruppen få underlag för att utveckla sin ungdomsverksamhet, och därmed växa igen.

─ Generation Z spenderar idag mer än 8 timmar om dagen online vilket gör dem svåra om man inte har en digital närvaro. Det är inte lätt att navigera sig i den digitala djungeln och många idrottsföreningar saknar idag resurser och en digital strategi för hitta sina framtida medlemmar – här blir Sparks Generation en komplett lösning i att nå, engagera och aktivera unga i att ta steget i att hitta sitt intresse via en digital plattform, säger Victor Ljungberg, styrelseledamot och tidigare koncernchef Splay One.

Alla aktiviteter i sparksapp.se är kostnadsfria och enkla att prova på, oavsett vad man vill göra, och riktar sig till unga nybörjare i åldern 10-16 år. Utvecklingen av sparksapp.se är en del av det samverkansavtal som Sparks Generation och Upplands Bro Kommun har, för att tillsammans bidra till förbättrad psykisk och fysisk hälsa hos unga.

─ Sveriges kommuner har ett uppdrag att erbjuda unga en meningsfull fritid och genom en årslicens kan varje enskild kommun gå med, vilket är både kostnadseffektivt, enkelt och smart, istället för att alla har olika lösningar lokalt. Flera kommuner har redan visat ett stort intresse att gå med i sparksapp.se vilket känns fantastiskt, berättar Alexandra Krook, grundare och verksamhetschef Sparks Generation.

Från och med den 14 oktober är sparksapp.se live och fullmatad med aktiviteter för unga i Upplands-Bro kommun. Bland annat erbjuds, sång, instrument, ridning, boxning, fotboll, tennis och basket.

─ Vi är otroligt stolta över att få vara med och göra skillnad för våra barn och unga. Tjänsten kommer hjälpa föreningslivet att hitta de unga och de unga att hitta sitt sammanhang. Vi vill få Sveriges unga att hitta sin passion. Vår förhoppning är att vi banar vägen för andra kommuner, specialförbunden och deras föreningar över hela landet, säger Hannah Rydstedt Nencioni, Kultur och fritidschef Upplands-Bro Kommun.

Sparks Generation har tack vare donationer och bidrag från bl a Familjen Erling-Perssons stiftelse haft möjlighet att anlita PwC Experience Center, som tjänsteutvecklingspartner, som även bidragit med en hel del pro-bono timmar då man delar visionen om ett mer inkluderande och hållbart samhälle.

Kika in på sparksapp.se

Dela på LinkedIn

Senaste inlägg