Sparks Generation och Penny Parnevik vill ge unga en meningsfull fritid och minska psykisk ohälsa - Sparksgeneration

Sparks blogg

Sparks Generation och Penny Parnevik vill ge unga en meningsfull fritid och minska psykisk ohälsa

badminton 00 04 17 13 still011

badminton 00 03 50 00 still009

Nystartade Sparks Generation fortsätter sin resa för att hjälpa unga att hitta sin grej, sin s.k Spark. Målsättningen är att ge unga en aktiv och meningsfull fritid genom inspiration på Instagram och Youtube, och i samarbete med kommuner, förbund och det lokala föreningslivet, erbjuda kostnadsfria prova-på-tillfällen, genom Sparks helt nya webbplattform.

Hösten kicksparkas igång med ett helt färskt samarbete med Svenska Badmintonförbudet. Sparks ambassadör Penny Parnevik har denna gång testat Badminton – världens snabbaste racketsport och under oktober erbjuds unga på 9 orter runt om i landet, hela 18 stycken kostnadsfria prova-på– tillfällen.

Penny Parnevik Sparks Generations ambassadör berättar om sin upplevelse;
– Det var så roligt att spela Badminton. Det är en sport som vi har spelat som en familj ibland. Och det bästa är att det är en sport som är väldigt tillgänglig för alla. Jag säger bara KÖR! Spela med vänner och familj! Förra året gjorde vi tex en stor badmintontävling hemma hos oss i Florida.

Sparks vill bidra till att minska den psykiska ohälsan bland unga genom att inspirera till en meningsfull fritid. Med hjälp av utvalda förebilder såsom Penny Parnevik, syskonen Wilma & Emil Holmqvist lyfter Sparks fram nya, kända och okända aktiviteter inom sport, kultur eller skolämnen.

Sparks baseras bland annat på amerikansk forskning kring GRIT, där slutsatsen om att en meningsfull fritid bidrar till bättre resultat i skolan, ger känsla av gemenskap och leder till bättre framtidsutsikter och ökat välmående hos unga.

Alexandra Krook grundare och verksamhetschef Sparks Generation berättar:
– Många unga saknar idag en meningsfull fritid efter skolan. Samtidigt upplever många föreningar och kommuner en stor utmaning i att nå ut. Det vill vi ändra på genom att inspirera unga att hitta något som passar dem – i kanaler och på ett sätt som de är vana vid och med förebilder som de gillar. Vi vill underlätta för dem att ta del av det fantastiska föreningsliv som finns runt om i Sverige, vilket ju är en unik miljö där man kan få lära sig saker, växa, känna glädje och träffa nya kompisar. Vi storsatsar under hösten och vintern på att fler kommuner, kulturskolor, idrottsförbund och föreningar över hela landet skall gå med i Sparks Generations plattform. Med vår tjänst kan vi tillsammans, nå unga på ett helt nytt sätt, i en tjänst där de enkelt kan hitta olika prova-på-aktiviteter, lokalt där de bor.

Målgruppen mellan- och högstadieungdomar, får i Sparks digitala kanaler bland annat hänga med Penny Parnevik när hon testar på Badminton hos Badmintonklubben i Skogås. Därefter kan den som vill, väldigt enkelt anmäla sig till ett prova-på-tillfälle på en av de nio orterna runt om i landet.

– I badminton tränar och tävlar tjejer och killar tillsammans. Det är enkelt och billigt att komma igång och ger en rolig och allsidig träning. Dessutom är sporten tillgängligt året om, i hela landet. Samarbetet är en unik möjlighet för oss och våra föreningar att få stöd och hjälp i rekrytering av barn och ungdomar till våra badmintonföreningar runt om i landet. Det som är unikt och positivt med Sparks är att man riktar sig till en ”äldre” målgrupp, d v s ungdomar 10–15 år, en målgrupp som föreningar ofta har svårare att nå, berättar Tomas Sandö Brandt, förbundschef, på Badmintonförbundet.

I orterna Stockholm, Uppsala, Malmö, Lund, Halmstad, Göteborg, Mölndal, Trollhättan och Umeå, arrangeras kostnadsfria prova-på-tillfällen: https://sparksgeneration.com/

För mer information kontakta:

Alexandra Krook
Grundare och verksamhetschef
0733–340407
Alexandra.krook@sparksgeneration.com

Helen Iwefors Häggblom
Pressansvarig
0708 – 721990
Helen.iwefors@sparksgeneration.com

Högupplösta bilder för nedladdning:

Dela på LinkedIn

Senaste inlägg