Lägg till din rubriktext här

bakgrund utan bakgrund

Aktivt och tryggt sommarlov för alla barn och unga!

VAD SKA ALLA BARN & UNGA GÖRA I SOMMAR? 

Aktiv sommar för alla barn och unga – ett vapen mot ensamhet, psykisk ohälsa, stillasittande, otrygghet och gängkriminalitet.

När skolorna tar sommarlov i 10 veckor står vi inför en extrem utmaning. Ska vi lämna över barnen och ungdomarna till ensamhet, psykisk ohälsa, stillasittande, missbruk och våld i hemmen,  samt inte minst risken att bli rekryterad in i kriminalitet? Eller ska vi fylla våra barns dagar med meningsfulla aktiviteter?

 

 

VÄLKOMMEN TILL SPARKS SUMMER
LÄGET ÄR AKUT -  MEN TILLSAMMANS BLIR VI LÖSNINGEN - GÅ MED I SPARKS SUMMER!

När skolorna stänger så står 414 356 barn och unga utan möjligheter att delta i sommaraktiviteter och läger som kostar.  I Region Stockholm är motsvarande siffra 71 297* !

 

Det kan vi ändra på – TILLSAMMANS! 

 

Sparks Generation är en ideell organisation som hjäper barn och unga att hitta fritidsaktiviteter och få en meningsfull fritid.  Genom vår metod gör vi det enkelt för alla barn och unga och deras vårdnadshavare att få tillgång till ett brett utbud av aktiviteter, kurser och läger från inkluderande och seriösa aktörer, inom såväl sport, konst,  musik, friluftsliv och även läxhjälp! 

 

I vår digitala plattform SPARKSAPP (nedladdningsbar på Google Play, AppStore) samt web.sparksapp.se, så samlar vi hela det lokala utbudet i samarbete med kommuner, fritidsgårdar, bibliotek och föreningslivet. SPARKSAPP sprids via lokala ungdomsambassadörer som inspirerar på skolbesök och på sociala medier.

 (Enl SCB, barn 0-19 år, hushåll med låg ekonomisk standard). 

Med SPARKSAPP blir det även enkelt för dig som arrangör att nå ut till barn och unga, och deras vårdnadshavare med dina aktiviteter! Här kan du enkelt lägga upp aktiviteterna själv, hantera anmälningar, och få kontaktuppgifter till vårdnadshavare,  ta närvaro på plats, samt enkelt att rapportera för att söka bidrag och stöd till verksamheterna.

Genom en skräddarsydd kommunportal kan kommuner följa vad barn och unga gör och tycker om utbudet samt följa upp hur utbudet är fördelat utifrån demografiska och socioekonomiska parametrar. Vi finns i Upplands-Bro, Sundbybergs stad, Sollentuna och Norrtälje. 

NU VÄLKOMNAR VI SAMTLIGA kommuner, kulturskolor, bibliotek, fritidsgårdar och föreningar att helt kostnadsfritt få tillgång till SPARKSAPP under juni-augusti så vi tillsammans kan ge barn och unga i hela Region Stockholm chansen till ett härligt sommarlov! Vårt långsiktiga mål är att hjälpa varje barn och ungdom i hela Sverige att få ha kul på fritiden och känna gemenskap!

VÄLKOMMEN TILL SPARKS SUMMER -TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD, NU.

 • Deltagande – vem kan lägga upp aktiviteter och utnyttja SPARKSAPP alla smarta funktioner?

feed

Välkommen till SPARKS SUMMER!

Vi bjuder NU in alla relevanta aktörer i Region Stockholm – kommunala verksamheter, fritidsgårdar, bibliotek, kulturskolor och föreningar – att lägga upp sina gratis aktiviteter, kurser och läger i vår tjänst, SPARKSAPP. 

Detta initiativ är inte bara en tjänst, det är en kraftsamling för samhällsengagemang som främjar en hälsosam och aktiv livsstil bland unga.


Låt oss dra nytta av SL Lovbiljett i Region Stockholm – gratis resande!
För att underlätta deltagandet i sommaraktiviteter utnyttjar vi även SL:s lovbiljett, som skickas ut kostnadsfritt till ungdomar födda mellan 2006 och 2012 och som är folkbokförda i Stockholms län. 

 

Biljetten gäller dygnet runt under alla skollov, inklusive det långa sommarlovet. Detta gör det möjligt för deltagare att resa fritt till olika aktiviteter runtom i regionen utan kostnad, vilket öppnar upp för barn och unga att få tillgång till aktiviteterna som erbjuds via Sparksapp i hela regionen.

 • VIKTIGA DATUM MAJ – SEPTEMBER 2024:

 •  
 • Anmäl intresse senast den 17 maj: genom att maila: 

  bruno.silva@sparksgeneration.com för att registrera din organisation.

   
 • 18 maj – 27 maj: Kommunikation och kontroll av deltagande organisationer och ledare.

   
 • 27 maj kl 18:00: Digital on-boarding för att presentera projektet och distribuera digitala accesser till Sparksapp.

   
 • 3 juni: Lansering av Sparksapp/SPARKSSUMMER i sociala medier och på skolor, samt start av PR-kampanj.

   
 • 10 juni: Inledande av betald marknadsföring och spridning av SPARKSAPP via partners och deltagande aktörer.

   
 • 10/6 – 11/8: Kontinuerlig marknadsföring och närvaro av SPARKS 

 • ambassadörer i regionen.

   
 • 12 augusti: Start av analys och rapportering av sommarens aktiviteter.

   
 • 2 september: Presentation av resultat och diskussion om nästa steg med alla deltagande kommuner, föreningar och partners.