Frågor & Svar om Sparks Generation

Svar: Sparks Generation är en rörelse. Vi är inte en kampanj. Vi vill ta vara på ungdomars inneboende gnista, sk SPARKS för att på så sätt bidra till ökad fysisk hälsa.  Idag saknar alldeles för många unga en meningsfull aktivitet efter skolan där de blir sedda av en ledare, får utvecklas tillsammans med likasinnade och nå sin fulla potential. Det vill vi ändra på. Genom att inspirera, aktivera och uppmärksamma den inre gnistan, och underlätta för unga att hitta en förening lokalt, blir vi en rörelse för glädje, motivation och mening.

Vi är en digital kanal som riktar oss mot unga i ålder 10-15 år och vi vill vara en dörröppnare mellan dörröppnare mellan unga och inkluderande, schyssta föreningar dit unga är välkomna att utveckla sin passion, bli sedda av vuxna ledare och få gemenskap med andra.

Sparks Generation är en ideell förening utan vinst-syfte som finansieras genom donationer och bidrag. Bla från Familjen Erling-Persson Stiftelse, Skandia:Idéer för Livet.

Svar: Alla har en grej. En grej som får en att brinna, att orka, att le, att trivas, att växa. En grej som engagerar och inspirerar och som gör att man glömmer bort tiden. Vi kallar den för SPARK.

Svar: Idag vet många unga inte vilka aktiviteter som erbjuds lokalt där de bor. Andra tror att det är för sent för dem att börja en ny aktivitet, och man är rädd att göra bort sig när man väl börjar. Vi har ägnat mer än två år åt att lyssna på och prata med unga i en gedigen, vetenskapligt förankrad process som resulterade i Sparks Generation.

Vi bildades för att inspirera och aktivera ungdomar efter skoltidens slut och innan föräldrarna kommer hem på kvällen. Vi är en ”dörröppnare” för alla aktörer som erbjuder aktiviteter för unga där de kan få upptäcka och utveckla sina intressen. Vi är gärna en inspirationskälla för fritids, skola och andra ideella föreningar som vill bidra till en meningsfull fritid för våra unga.

Sparks Generations verksamhet är utvecklad i nära samarbete med högstadieungdomar på Stenhammarskolan i Flen, och 40 aktiva fotbollspelare på IFK Stocksund, Danderyd.

Sparks är en digital kanal där vi inspirerar unga i åldern 10-18 att hitta sin grej och sedan matcha den med det lokala utbudet av föreningar och aktiviteter. Genom att tillsammans med föreningar, klubbar, kulturskolor, kommuner osv lyfter fram både nya, okända och kända aktiviteter, oavsett om det är sport, kultur eller skolämnen. Det viktigaste är att målgruppen hittar något som passar just dem. Vi erbjuder kostnadsfria prova-på-tillfällen, där man är välkommen att ta med en kompis och prova på.

Följ Sparks på YouTube och Instagram @sparksgeneration.
Läs mer om oss på www.sparksgeneration.com/omoss/ samt på Facebook @SPARKSORG och LinkedIn @sparks generation 

Alexandra Krook är grundare och verksamhetschef på Sparks. Alexandra har gedigen bakgrund inom marknadsföring och varumärkeskommunikation från retail-, IT- och telekombranschen. Alexandra drivs av att hjälpa unga att hitta deras inre brinn och har själv fyra barn i målgruppen. Idén till Sparks kom när Alexandra tog del av forskning kring Grit, Mindset och amerikansk Sparksforskning och såg sambandet mellan avsaknad av en meningsfull fritid och psykisk ohälsa.

På vår hemsida finns hela styrelsen samt vår advisory board presenterad: Se här

Sparks Generation samarbetar idag med: Chimney, SplayOne, Fritidsbanken, Fritidsforum och Pep Generation. Vi samarbetar också med våra utvalda ambassadörer Penny Parnevik, YouTube trion, RMM, Random Making Movies.

Idag samarbetar vi med Svenska Volleybollförbundet, Svenska Bågskytteförbudet, Kulturskolan i Stockholm, IFK Stocksund, Svenska Fäktförbundet, Svenska Badmintonförbundet, Upplands-Bro Kommun.
Vi söker aktivt partnerskap med fler aktörer. Kontakta oss gärna.

 söker aktivt partnerskap med en aktör inom varje Sparksområde som kan agera inspiratör och medverka i programmen, ge input samt aktivt bidra till vår verksamhet. Bedriver du fritidsverksamhet som vänder sig 10-18 åringar, där ungdomar får utvecklas och må bra? Om ja, maila: alexandra@sparksgeneration.com
Vi vill gärna kontakta dig och din verksamhet för eventuella programinslag, promota eventuella prova-på-dagar eller spännande aktiviteter ni har.

Svar: Vill du komma i kontakt med Sparks gällande aktiviteter och samarbeten kontaktar du grundare och VD: Alexandra.krook@sparksgeneration.com
+46 733 34 0407

Är du journalist kontaktar du pressansvarighelen.iwefors@sparksgeneration.com

Besöksadress: c/o Chimney Group, Skeppsbron 38, 111 30 Stockholm

Postadress: c/o Chimney Group, Skeppsbron 38, 111 30 Stockholm

Frågor & Svar om Sparks Generation